מזרון דינמי, מופעל על ידי מנוע, הגורם לניפוח וריקון חלקים שונים במזרון, כך שקיימת תנועה רציפה מתחת לגוף, ובכך מופחת במידה מסוימת אפקט חוסר התנועה של האדם.
ישנם מזרוני אוויר ממוחשבים אשר מתאימים בצורה דינמית את זרימת האוויר המדויקת לתאים במזרון, לפי מצבו, גודלו, משקלו ותנוחתו של החולה.
מיטת בית חולים מקלה את הטיפול על המטפל ועל המטופל. ניתן לשנות את הזוויות ברגליים, בגב, וכן את גובה המיטה כולה, ובכך להפחית לחץ על הגוף ולמנוע פצעים.
יש לשים לב, כי כשהראש מוגבה זמן ממושך, ישנה נטיה להחלקה כלפי מטה. ישיבה ממושכת כזאת עלולה לגרום לפצעי לחץ. כ"כ יכול להגרם נזקים של עיוות לחוט השדרה.
יקירך מרותק לכיסא גלגלים? - דברים שחשוב שתדע
ע"פ כתבתו של מעיין אייזינגר, פיזיותרפיסט מומחה בתחום הגריאטריה וההושבה ומפתח כרית "אופיר"- הפטנט הרשום בישראל ובארה"ב, למניעת החלקה ופצעי לחץ בכסא גלגלים בנוחות.
אדם היושב בכסא גלגלים, מבלה בו בדרך כלל שעות רבות ורציפות מדי יום.
למניעת עוגמת נפש, הוצאות מיותרות ואף פגיעה בבריאות המשתמש ומלויו, כדאי להיוועץ באיש מקצוע המוסמך לייעץ בתחום, לפני רכישת כסא הגלגלים. בנוסף לכסא, חשוב מאוד להתאים כרית ישיבה טובה לכיסא גלגלים ולצרכי לגוף המשתמש.
מהיא כרית ישיבה טובה לכסא גלגלים?
כריות ישיבה לכסא גלגלים עשויות מחומרים שונים: ספוג רגיל, ספוג ויסקו אלסטי, אוויר ולטקס. ובאיכויות, מותגים ומחירים שונים.
שני סוגי הכריות עיקריים, אשר יש ביכולתם לפזר לחצים בישיבה וכן ביכולתם לאפשר ולייצב ישיבה נכונה ובטוחה.:
הסוג הראשון, הוא הספוג הויסקו-אלסטי, ממנו עשויות כריות, כגון:
כרית אופיר הישראלית וכרית TEMPUR הבין לאומית.
לחומר הויסקו אלסטי, תכונה המאפשרת תכונת זכרון, על כן הוא מפזר לחץ ברמה גבוהה יותר מספוג רגילף ומתאים עצמו בצורה מיטבית לצורת הגוף.
בכריות ומזרוני ויסקו משולב גם ספוג רגיל. ככל שרמת הצפיפות והריכוז של הויסקו גבוהים יותר, כך הכרית איכותית יותר.
כתוצאה מכך, לחומר הויסקו אלסטי, בצפיפותו הגבוהה יש את היכולת הטובה ביותר לפזר את הלחץ על פני המושב ובכך למנוע פצעים ולכן הוא המומלץ ביותר ליושבים ישיבה ממושכת, משתמשים סטאטיים, כדוגמת קשישים, מרותקים לכסא גלגלים וכד'.
סוג הכריות השני, מבוסס על תאי אוויר, אשר אומנם מפזרות את הלחץ פחות טוב מאשר כריות הויסקו אך יכולות לבטל מילוי תאי אוויר באזור פצע קיים, הן מתאימות ומתמודדות טוב יותר עם משתמשים כבדי משקל (מעל 100 ק"ג) וכן בזמן עיסוק בספורט, המצריך שינויי תנוחה דינאמיים.