בס"ד
מיטה סיעודית היא מיטה המאפשרת לטפל בחולה או במוגבל השוכב בה, כמו בבית החולים, ולכן נקראת גם מיטת בית חולים.
המיטה מתכווננת: היא המצוידת במנגנון חשמלי או הידראולי, בעזרתו ניתן להגביה או להנמיך את כל המיטה, או חלקים ממנה.
למיטה המתכווננת, אפשרות לשנות בנפרד את השיפוע של הפלג העליון של הגוף, ושל הפלג התחתון. לאפשר לחולה להיות במצב קרוב לישיבה, או עם רגליים מורמות, לצרכים שונים.
למיטות המתכווננות גלגלים המאפשרים ניוד קל ברחבי החדר ונגישות גבוהה לכל צדדיה.
למיטת בית חולים ישנו מעקה משני צידי המיטה, אותו אפשר להרים ולהוריד לפי הצורך, כדי שהחולה לא יפול מהמיטה.
מה הצורך לחולה במיטה מתכווננת?
מבחינת המטופל, קל יותר לעבור לעמידה ככל שהמיטה יותר גבוהה, עד הגובה בו הרגליים עדיין נתמכות ברצפה. סיוע זה יכול להיות משמעותי מאד למטפל ולמטופל, ואף מסוגל להשפיע בצורה קריטית על היכולת לבצע מעברים לכסא הגלגלים - או אפילו לשימוש בהליכון.
הגבהת הראש חיונית בעת האכלה במיטה, מאפשרת ביצוע של פעולות יומיומיות מהנות ומוסיפות איכות חיים, כגון: קריאה, משחקי לוח וצפייה בטלוויזיה.
הרמת פלג הגוף העליון מסייעת בביצוע מעברים מהמיטה ומקילה על המטפל והמטופל.
במרבית המיטות ישנה גם אפשרות להרים את החלק התחתון, דבר המאפשר הגבההת הגפיים התחתונות.
מיטת בית חולים היא מוצר חשוב ביותר בטיפול באדם המוגבל גם בביתו. היא יכולה לסייע בכל רמת מוגבלות - החל ממוגבלות קלה, וכלה בטיפול סיעודי בבית.
מטרתה לסייע לאדם המוגבל וגם למטפל בו.
השימוש במיטה לאדם מוגבל, מצריך גבהים שונים - לפי הצורך. כאשר צריך לרדת מהמיטה - החולה בעצמו, או שמעבירים אותו לכסא גלגלים - המיטה צריכה להיות בגובה המתאים. כאשר מטפלים בחולה, כמו למשל החלפת בגדים או החלפת מכנסון, הגבהת המיטה לגובה שנוח למטפל תאפשר טיפול קל ובטוח יותר.
הגבהת המיטה מאפשרת שימוש קל במנוף להעברת המטופל באם יש צורך בכך.
מיטה סיעודית מצוידת במעקות צד מתכווננים, המגינים מנפילה. ישנם חולים או קשישים אשר מתנוענעים הרבה, או נמצאים בחוסר שקט וקיימת סכנה שהם יתגלגלו מהמיטה, יפלו ויפצעו.
כמו כן ישנם אנשים שמבחינה עקרונית יכולים לקום בכוחות עצמם, אך מפני חולשה / סכנת נפילה / סחרחורות לא מומלץ להם לעשות זאת, ומשפחתם מגבילה אותם בדרך זאת,שלא יוכלו לקום לאבד, אלא נאלצים לחכות למלווה לפני שיקומו מהמיטה.
היתרונות של מיטה חשמלית ברורים מאוד, יש סיבות רבות להשקיע במנגנון החשמלי:
ניתן בקלות רבה מאוד לשנות את התנוחות, ללא צורך בכח פיזי. כל אחד יכול לעשות את זה, אפילו החולה בעצמו. דבר אשר לא שייך במיטה מתכווננת הידרואלית.
במקרה כזה, זה משמעותי מאוד, כי החולה לא צריך להטריח אחרים לשנות את תנוחתו, ויש לו יותר עצמאות.
תועלת גדולה נוספת, שתזוזתה של מיטה חשמלית מאוד עדינה ומדורגת, לעומת במיטה הידרואלית, בה צריך להקפיד, לדוגמא, שלא להוריד את הראש במהירות, תנועה הגורמת לחולה הרגשה של נפילה.
בחלק מין המיטות החשמליות, יש כפתורים לשינוי תנוחות, כמו ישיבה, שכיבה וכד', דבר המקצר את התהליך; במקום להתחיל למשוך מספר ידיות, ולנסות לחשב פרופורציות, המיטה מכוונת את עצמה למצב האידיאלי ביותר, על כל שלביו: הראש, הגב, הירכיים והשוקיים.
היתרונות של מיטה מתכווננת הידרואלית (לא חשמלית) הינם: המחיר - זול יותר, והתאמתה לשומרי שבת.
כן! קיימות כיום מיטות מתכווננות חשמליות, עם מנגנון הידראולי במקביל - המאפשר כוונון ידני בשבת.
יצרני המיטות הסיעודיות הבינו את הצורך לשוות אופי "ביתי" למיטה, בכדי לא לפגום בהרגשת "הביתיות" של החולה ומשפחתו. לכן מייצרים כיום מיטות מתכווננות שנראות כמיטות רגילות כמעט לכל דבר.
ביש"מ 'שברו' את מחירי השוק, ומביאים מיטה מתכווננת סיעודית, במחיר נמוך בהרבה מהמחירים בשוק! אשפוז בית, זה בהשיג יד!
כ"כ ביד שרה משאילים מיטות סיעודיות במסגרת "אשפוז בית".